Het drakenboot festival is op zondag 2 september 2018!

Het Drakenbootfestival wordt georganiseerd in samenwerking met Dragon Events. Hieronder kun je meer informatie vinden over Dragon Events.

 

Achtergrond Dragon Events

Banner_Holland_22

Het bedrijf begon in 1996 met zijn verhuur en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste drakenbootverhuurbedrijf in West-Europa.

Oprichter van Dragon Events Ronald Pel begon zijn carrière niet als drakenbootvaarder, maar in een kajak. Van 1984 tot 1992 was hij lid van het Nederlandse Nationale Kajakteam. Meerdere keren werd hij Nederlands Kampioen in verschillende kajaktypen en over verschillende afstanden. In totaal 34 keer. In deze periode participeerde hij ook in vele Internationale kajak wereldkampioenschappen. In 1988 participeerde hij zelfs in de Pre-olympische selecties voor Seoel in Mechelen..

Eerste Nederlandse drakenbootteam
In 1992 kwam Pel in aanmerking met drakenboten en besloot zijn kajak voorgoed vaarwel te zeggen. Kort daarop richtte Ronald het eerste Nederlandse drakenbootteam op en besloot zelf trainer en coach te worden van de Dynamic Dragons. In 1995 richtte hij zijn tweede team op en organiseerde zijn eerste grote evenement op SAIL 1995.

Drie jaar na oprichting won Ronald het Nederlands kampioenschap met zijn United Dragons. In 1996 richtte hij zijn bedrijf Dragon Events op. Het bedrijf organiseert drakenbootevenementen voor 10 tot 1000 personen en groeit tot op de dag van vandaag elk jaar in evenementen.

Meer dan 70 evenementen per jaar
Ronald Pel is de enige professionele drakenboter is in Nederland. In 1999 begon Ronald als trainer en coach van het nationale team: Holland 22. Met dit team deed hij mee in verscheidene wereldkampioenschappen in Engeland, de Verenigde Staten en in Polen. In 2003 werd hij gevraagd lid te worden van de Nederlandse Draken Boot Federatie. In deze functie en met zijn bedrijf organiseerde Ronald meerdere drakenbootwedstrijden, zo ook het Nederlands kampioenschap op de Bosbaan (2005-2008). Dragon Events organiseert en verzorgt rond de 60/70 grote en kleine drakenbootevenementen per jaar.

www.dragonevents.nl